Scroll Top

De ultieme gids voor de beste verhuisschoonmaak

pexels-olly-3791617

Een verhuizing is vaak een stressvolle gebeurtenis, maar met een grondige verhuisschoonmaak kun je met een frisse start beginnen in je nieuwe huis. Of je nu je oude huis achterlaat of een nieuw huis betrekt, een goede schoonmaakbeurt is essentieel. Hier zijn enkele tips van een schoonmaakbedrijf in Rotterdam om ervoor te zorgen dat je verhuizing vlekkeloos verloopt.

1. Maak een plan

Voordat je begint, is het handig om een plan te maken. Maak een lijst van alle ruimtes die schoongemaakt moeten worden en verdeel de taken over meerdere dagen om het overzichtelijk te houden.

2. Begin met een grote schoonmaak

Begin met het opruimen van alle spullen die je niet meer wilt meenemen naar je nieuwe huis. Dit maakt het schoonmaken een stuk eenvoudiger. Verwijder stof, vuil en rommel uit alle kamers, inclusief de keuken, badkamer, slaapkamers en woonkamer.

3. Pak de keuken aan

De keuken is vaak een van de meest intensieve ruimtes om schoon te maken. Maak alle oppervlakken grondig schoon, inclusief het aanrecht, de kastjes, de koelkast en de oven. Vergeet ook niet de vloer en de muren af te nemen.

4. Vergeet de badkamer niet

De badkamer is een ruimte die extra aandacht verdient. Reinig de wastafel, het toilet, de douche en het bad grondig. Verwijder kalkaanslag en schimmelplekken en zorg ervoor dat alles glanst.

5. Vloeren en tapijten

Reinig alle vloeren en tapijten grondig voordat je vertrekt. Stofzuig tapijten en dweil harde vloeren. Controleer ook of er geen vlekken zijn die extra aandacht nodig hebben.

6. Laatste controle

Loop nog een laatste keer door alle kamers om te controleren of alles schoon en opgeruimd is. Vergeet niet om ook de ramen en kozijnen schoon te maken voor een extra frisse uitstraling.

 

Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je huis brandschoon is voor de volgende bewoners of voor een frisse start in je nieuwe woning. Een goede verhuisschoonmaak is de perfecte manier om de stress van de verhuizing achter je te laten en met een schone lei te beginnen.