Scroll Top

Je woning opruimen? Huur een container voor huisraad en grofvuil

woning opruimen

Wanneer je je woning gaat opruimen, dan is er veel afval. De container voor huisraad en grofvuil kan voor allerlei soorten afval dat bij een verbouwing vrijkomt worden gebruikt. Een container huren is een goed idee. Let wel op dat sommige dingen en er dan juist weer niet in mogen. Denk aan verf, accu’s, koelkasten, autobanden, dakafval en asbest. In dat geval is het beter om een specifieke container te huren. Voor de meer algemene zaken is een container voor huisraad en grofvuil van 3, 6 of 10 m3 meer dan geschikt. Het is goed om je hier wel eerst verder in te verdiepen.

Wat mag erin?

Een container huren bij Paridon Containers geeft je mogelijkheden met aluminium, droger, glas, grofvuil, hout (bijvoorbeeld parket, laminaat, houten planken of een schutting) huisraad, ijzer (bijvoorbeeld verwarmingsplaten, radiatoren of ijzeren balken), inboedel (zoals allerlei soorten meubels), isolatiematerialen, karton, keukenkastjes, kleding, koper, kunststof, papier, plastic, vaatwasser, vloerbedekking, wasmachine, en elektrische apparatuur (bijvoorbeeld de tv, computer, magnetron of stofzuiger).

Wat mag niet in de container?

Er zijn ook dingen die niet in de container mogen. Dat gaat dan bijvoorbeeld om accu’s, asbest, asbesthoudend of asbestgelijkend materiaal, autobanden, bitumen, chemisch afval, dakafval, dakleer, gasbeton, gevaarlijk afval, gibo blokken, gips, koelkasten, olieresten, stenen (bijvoorbeeld beton, stoeptegels, bakstenen of dakpannen) verfresten, (vervuilde) grond, bagger of zand, puin, of de container met meer dan 5 % zand of grond vullen. Mocht er afval in de container zitten dat er niet hoort, dan kan dit tot extra kosten leiden.

Wat moet je weten?

Er zijn containers voor huisraad en grofvuil in veel verschillende formaten. Het hangt maar net af van hoeveel je gaat weggooien. Heb je de juiste gevonden, dan kan die heel gemakkelijk worden aangeleverd. Het is wel belangrijk dat je zorgt dat er voldoende ruimte is om deze te plaatsen. Denk aan de ruimte van een parkeerplek. Na het plaatsen kan je deze direct vullen met het afval dat erin mag. De container mag tot 20 centimeter boven de rand worden gevuld. Verder is het verstandig om te kiezen voor een lokale containerverhuurder. Dit levert een flinke besparing op voorrijkosten op. Ga je verbouwen in Hilversum? Kies dan voor een container huren in Hilversum bij Paridon Containers om voordelig uit te zijn.