Scroll Top

Het kiezen van de juiste tape kwaliteit voor bedrukking

pexels-rdne-stock-project-7464697-min

Wanneer het aankomt op het kiezen van de juiste tapekwaliteit voor bedrukte tape, is het essentieel om een evenwicht te vinden tussen functionaliteit en merkuitstraling. Je verpakkingstape is vaak een van de eerste fysieke interacties die een klant heeft met jouw merk, dus het is belangrijk dat deze de juiste boodschap uitdraagt. Hier volgt een handleiding voor het selecteren van de tapekwaliteit die jouw bedrijf op de kaart zet.

1. Ken je toepassing

Het belangrijkste uitgangspunt bij het kiezen van tape is te weten hoe en waar de tape zal worden gebruikt. Is de tape bedoeld voor lichte dozen of voor zwaardere pakketten? Wordt het gebruikt in een koel of warm klimaat? De antwoorden op deze vragen bepalen of je bijvoorbeeld voor een standaard polypropyleen tape gaat of dat je beter kunt investeren in een PVC-tape die beter bestand is tegen extremere omstandigheden.

2. Begrijp de verschillende materialen

Bij Tapeprint kun je kiezen uit verschillende materialen, elk met unieke eigenschappen:

 

  • PVC tape: PVC-tape is sterk en heeft een hoge weerstand tegen rek en scheuren, waardoor het ideaal is voor zware pakketten.
  • Polypropyleen tape: Deze tape is lichter dan PVC en is geschikt voor licht tot middelzware pakketten. Het is ook vaak kosteneffectiever.
  • Papieren tape: Voor een milieuvriendelijke optie die nog steeds aangepast kan worden met bedrukking, is bedrukte papiertape ideaal.

3. Overweeg de lijmsoort

De kleefstof op je tape is net zo belangrijk als het materiaal zelf. Een acryllijm kan bijvoorbeeld beter presteren bij koudere temperaturen, terwijl hotmeltlijm een sterkere aanvangshechting biedt bij kamertemperatuur.

4. Bedrukking en zichtbaarheid

Een hoogwaardige bedrukking zorgt ervoor dat je merk opvalt. Denk goed na over het ontwerp en hoe het eruit zal zien op het gekozen materiaal. Zal het ontwerp eenvoudig en duidelijk zijn, of wil je iets dat meer in detail treedt? Sommige tapes hebben een betere printkwaliteit dan andere, dus houd hier rekening mee.

5. Duurzaamheid en milieu

Als jouw merk zich richt op duurzaamheid, kies dan voor een tapekwaliteit die milieuvriendelijk is. Tapeprint.eu biedt opties zoals papieren tape die zowel duurzaam als recyclebaar is.

6. Vraag om monsters

Voordat je een grote bestelling plaatst, vraag om monsters van de verschillende tapekwaliteiten. Dit geeft je de kans om zelf te ervaren hoe de tape functioneert en hoe de bedrukking eruitziet.